Bár az elnök elégedetlen, de azért reménykedik

Öt forduló telt el az NB III-as bajnokság tavaszi idényéből, így itt volt az ideje, hogy egy rövid értékelést kérjünk klubunk elnökétől, dr. Gottfiener Lajostól.

– Egyáltalán nem vagyok elégedett a tavasszal látottakkal – felelte kapásból honlapunk érdeklődésére dr. Gottdiener Lajos. – Bár a helyzetünk azért nem reménytelen, hiszen fordulóról fordulóra változik a helyzet. Riválisaink teljesítménye legalább annyira hullámzó, mint a mienk, ez viszont cseppet sem boldogít minket.

Nyugodtan kijelenthető, rendkívül kétarcú a csapatunk …

– Hát ez az, ezért sem értem botladozásunkat. Ha képesek vagyunk remek játékkal zsinórban nyerni az idegenbeli mérkőzéseinket, papíron gyengébbnek vélt ellenfelekkel szemben miért nem tudunk győzni? Vendégként utolsó három meccsünkön 3-0-ra nyertünk a REAC, 4-3-ra a kis-MTK és 2-0-ra a Debrecen otthonában. Az NB III-ban kimondottan veretes névsornak számít. Ugyanakkor, nem lebecsülve őket, megnyert mérkőzést veszítettünk el itthon a Tállya (1-2), adtunk döntetlenre a Hajdúböszörmény (2-2) ellen, majd legutóbb végeztünk 0-0-ra az ESMTK-val szemben. Óriási a kontraszt. Az én értelmezésem szerint ez nem képességbeli hiányosságokra vezethető vissza, sokkal inkább mentális probléma.

Reménykedik azért a feljutás kiharcolásában?

– Azzal mindvégig tisztában voltunk, óriási versenyfutás lesz a bajnoki címért, s lehet, hogy csak az utolsó játéknapon dől el az elsőség kérdése. Mivel lemaradásunk azért nem tűnik behozhatatlannak, a válaszom igen, reménykedek. De tény, ahogy fogynak a meccsek, úgy lesz egyre nehezebb a dolgunk. Jó lenne minél hamarabb olyan közelségbe kerülni az éllovashoz, hogy legyen tétje a május 20-i, majd június 4-i hazai összecsapásnak.

Csapatunk az első lépést hátránya csökkentésére vasárnap 16 órakor teheti meg a Putnok vendégeként.