Bajnokesélyeshez utazunk vasárnap

A múlt hétvégi szünet után vasárnap a nyolcadik fordulóval folytatódik a harmadosztályú bajnokság. Csapatunkra a szezon talán legnehezebb idegenbeli összecsapása vár.

Vasárnap a DEAC együttesének vendége lesz Német Gyula vezetőedző legénysége a debreceni egyetemi pályán. Bár a fekete-fehérek éppen a legutóbbi fordulóban, Tiszaújvárosban elvesztették veretlenségüket – és ezáltal át kellett adniuk listavezető helyüket -, ám a Magyar Kupában, az NB II-es Csákvár kiverésével bizonyították, igenis komolyan kell venni feljutási reményeiket. Kondás Elemér személyében egy rutinos, az élvonalban kétszer bajnoki címet szerzett szakvezető irányítja a gárdát a kispadról, kerete pedig tele van az NB I-NB II-t megjárt futballistával. Sidibe, Ramos, Nagy Zoltán, Spitzmüller István, Urbin Péter éveket töltött az első osztályban, de Papp Ferenc és Kertész Tamás sem számít nyeretlen “kétévesnek” a maga balmazújvárosi vagy békéscsabai rutinjával. És akkor még nem ejtettünk szót a Lokiban nevelkedett fiatalokról, a kapus Szabados Istvánról, a gólkirály-jelölt Bárány Donátról és a mindkét oldalon bevethető szélsőről, Bíró Péterről.

Különösen az együttes támadójátékára kell nagyon odafigyelnünk. Egyetlen meccs kivételével soha nem szerzett két gólnál kevesebbet a DEAC, miközben az Ózdnak és a Balassagyarmatnak négyet, négyet, a Hatvannak hármat rámolt be.

A vasárnapi bajnoki összecsapás 16 órakor kezdődik Debrecenben.