Az történt a pályán, amit elterveztünk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyertünk a Tiszaújváros ellen a hét végén, s az újabb három pont birtokában továbbra is látótávolságban vagyunk az éllovas mögött. Vezetőedzőnket arról faggattuk, hogy miként élte meg a kispadon a 4-2-es győzelmünket.

Minden nagyképűség nélkül állíthatom, az történt a pályán, amit elterveztünk – felelte érdeklődésünkre Arany László. – Tudtuk, hogy az újvárosiak labdatartásra rendezkednek be, s addig “jegelik” a játékot, amíg nem szerezzük meg a vezetést. Jó húsz percig többet is birtokolták a labdát, ám azt követően átvettük a játékirányítását. Ugyan egy tizenegyesből ők szerezték meg a vezetést, de gyorsan egyenlítettünk, s látszott, csak rajtunk múlik, mikor visszük döntésre a dolgot.

Erre egészen a második félidő elejéig kellett várni …

A szünet után bő tíz perc alatt három gólt rúgtunk, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Azt követően, hogy a 48. percben Fejes Jani góljával megszereztük vezetést, kénytelenek voltak kinyílni, a szabad területet pedig remekül futottuk be. Az utolsó fél órában több nagy helyzetet is kihagytunk, de ekkor már nem kellett izgulnunk a győzelem miatt.

A hét végén a kis-Diósgyőrhöz utazunk.

Utolsó három vendégként lejátszott meccsünket, az Eger, a Debrecen és a Szolnok ellen egyaránt elveszítettük. Ha azt akarjuk, hogy komolyan számoljanak velünk a szezon végén, javítanunk kell idegenbeli mérlegünkön.

Csapatunk soron következő bajnoki találkozóját vasárnap 13.30-kor vívja Miskolcon.