Az Ózd kizárva, … na de mi lesz az eddigi eredményekkel? (frissítve)

Amint arra tegnapi írásunkban – Ki vágja át a gordiuszi csomót? – mi is céloztunk, az Ózd együttesének vasárnapi, 29-0-ás tállyai vereségével olyan tarthatatlan helyzet alakult ki az NB III Keleti csoportjában, mely azonnali intézkedést követel(t) meg a bajnokság szervezőjétől. Nos, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedd esti ülésén megtárgyalta a kialakult helyzetet és az alábbi határozatot hozta meg:

A FEB az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú bajnokságokban résztvevő csapatait a bajnokságból kizárta, mivel a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá  a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget.

Mivel a határozat még nem jogerős, előállhat akár az a helyzet is – mint a szezon elején, az NB II-es Balmazújváros esetében -, hogy a borsodi gárda még pályára a hét végi bajnoki fordulóban …

Arra nem tér ki a fegyelmi bizottság határozata, hogy mi lesz az Ózd együttesének eddig lejátszott eredményeivel, azaz minden bizonnyal lesz még folytatása az ügynek.

Legfrissebb információink szerint, amennyiben jogerőre emelkedik az Ózd kizárása, a csapat valamennyi eddigi eredményét törli a szövetség versenybizottsága.