Az elnök szemével, avagy ilyen volt 2019

Már csak két nap és véget ér a 2019-es esztendő. Voltak szép és kevésbé szép napjaink, arattunk bravúros győzelmeket és volt részünk kellemetlen meglepetésben is. Hogy összességében milyen volt az elmúlt tizenkét hónap, arról klubunk elnökét faggattuk.

  • Én mindenképpen szép emlékeket őrzök majd a 2019-es évről – foglalta össze tömören véleményét dr. Gottdiener Lajos. – Az év első fele különösen emlékezetesre sikeredett, hiszen mindvégig harcban voltunk a bajnoki címért és csupán hajszál hiányzott, hogy nem sikerült kiharcolnunk a feljutást a másodosztályba.

Ennek ellenére komoly változások mellett döntött klubunk vezetősége a nyáron …

  • Valóban. Egyrészt a fiatalítás, másrészt anyagi okok szóltak a keretátalakítás, illetve a szakvezető csere mellett. Harmadrészt pedig szerettük volna egy kicsit “hazaibbá” tenni a gárdát. Nos fél év távlatában úgy gondolom, megérte a váltás. Német Gyula személyében egy ízig-vérig jászberényi edzőt sikerült megnyernünk, aki ugyan újonc szakvezetőnek számít a felnőttek mezőnyében, ám tehetségét bizonyítja, hogy a mély vízbe bedobva is remekül dolgozott. Az idei évben mind utánpótlás csapataink, mint felnőtt együttesünk jól teljesített a bajnokságban, nincs okunk a panaszra.

Az átalakított gárda ősszel elnyerte a szurkolók szimpátiáját is.

  • Én is úgy tapasztaltam, hogy szimpatizánsaink elfogadták nyári döntéseinket és odaálltak a csapat mellé. Egészen az őszi idény végéig a dobogón tanyáztunk, csak az előre hozott két tavaszi meccsel szorultunk ki az első háromból. Sőt, októberben még az első helyért is harcban voltunk.

Szakmai stábunk, illetve játékosaink ezekben a napokban téli szabadságukat töltik, hogy aztán január közepén, feltöltődve, újult erővel kezdjék meg a felkészülést a tavaszi idényre.