Az elmúlt két hét Huszák Géza szemével

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csapatunk tagjai számára ma már a felkészülés harmadik hete kezdődik meg. A tucatnyi edzés mellett három mérkőzésen is túl vannak játékosaink, így egy rövid beszélgetésre kértük vezetőedzőnket, Huszák Gézát.

Kezdjük a jó dolgokkal, tervezett átigazolásaink sikerrel zártuk.

  • Valóban, hiszen három olyan játékos került hozzánk, akik erősítést jelentenek számunkra. Lakatos Bélával korábban dolgoztam együtt az NB II-es Mezőkövesdnél, egyszer az ötödik, egyszer a második helyen végzetünk. Kimondottan jó szellemű, rutinos játékos, aki kár a védelem közepén, akár védekező középpályásként is nagy segítségünkre lehet. Birtalan Jánost nem kell bemutatni Jászberényben, hiszen korábban már szerepelt a JFC-ben. A bal oldalon, különösen Fejes János távozása esetén, fix pont lehet. Nála elsősorban az elmúlt fél éves játékhiányt kell kiküszöbölnünk. Tóth Ádámról mindent elmond, hogy a tavaly NB III-as bajnoki címet szerzett Monor együttesében 20 gólt szerzett. Ennyit pedig nem lehet véletlenül rúgni … Ő sérülésből felépülve egészségesen csatlakozott a felkészülést kezdő keretünkhöz.

… és akkor most jöjjön az árnyékos oldal!

  • A Vasas elleni idei első felkészülési meccsünk nem volt betervezve. Alig pár edzéssel a lábakban vállaltuk a pályára lépést a Fáy utcában. Sajnos két játékosunk is kidőlt a sorból. Ugyan László Krisztián már elkezdte az egyenes vonalú futást, ám Birtalan Jánosra még 2-3 hetes kihagyás vár. Különösen utóbbi pótlása okozhat komolyabb fejtörést. Sajnos nem a korábban várt ütemben gyógyul a novemberben kézműtéten átesett Menczeles Iván. Még mindig gipsz van a kezén, melyet a legújabb vizsgálatok szerint csak február 4-én vesznek majd le. Igaz, fizikai lemaradása nincs, hiszen mind a futó, mind az erősítő gyakorlatok végzi, de labdázni nem tud. És hogy még inkább ne legyen rózsás a jelenlegi helyzet, az influenza-járvány már ledöntötte a fél csapatot a lábáról. Múlt péntekre és szombatra két edzőmeccset kötöttünk le, hogy mindenki 90 perces terhelést kapjon, ehhez képest ugyanaz a tizenegynek kellett pályára lépnie.

Hogy alakul a heti program?

Ma egy, holnap két edzés lesz. Szerdán Dunaújvárosban játsszunk edzőmeccset, csütörtökön edzés és fürdő, pénteken edzés, szombaton pedig dabasi mérkőzés teszi egésszé a hetet.