Az életéért küzdő BKV-hoz látogatunk

A hét végén immár a huszonkilencedik fordulót rendezik a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk vasárnap 17 órakor a fővárosban, a BKV Előre otthonában lép pályára.

Két ellentétes célért küzdő gárda összecsapását láthatják a Sport utcába kilátogató nézők.  Míg csapatunk nyáron szeretné elhagyni az NB III-at, addig a házigazdák azért küzdenek, hogy a 2017-18-as szezonban is a harmadosztályban szerepelhessenek. Sajnos hiába szerepelünk kiválóan idegenben, a hazai pályákon elhullajtott pontoknak köszönhetően meccsről meccsre csökken az esélye, hogy befogjuk a listavezetőt, s az élen végezzünk a Keleti csoportban. Ugyanakkor vasárnapi vendéglátónk – a saját szemszögéből vizsgálva – kísértetiesen hasonló helyzetben van: ugyan úgy, mint mi, hat pontra áll “álmai” helyezésétől, esetükben a bent maradó pozíciótól. Tulajdonképpen az utolsó szalmaszálak egyikét ragadhatja meg ellenünk, és ez megkettőzheti akaratát.

Csapatunk sem lélektanilag, sem létszámilag nincs ideális állapotban. Játékosainkra óriási teherként hat, hogy a Tállya ellen a 91. (1-1-nél), a Hajdúböszörménnyel (2-1-nél), illetve legutóbb a Tiszaújváros ellen a 93. percben (1-0-nál) kapott góllal öt, már megszerzettnek hitt pont röppent el egy pillanat alatt. Így pedig ahelyett, hogy egyetlen ponttal lemaradva üldöznék az éllovast, hat “fával” tanyázunk az első helyezett mögött. Ráadásul komoly sérüléshullám söpör végig keretünkön ezekben a napokban, így 24 órával a vasárnapi találkozó előtt megjósolhatatlan, hogy milyen kezdőtizeneggyel vesszük fel a harcot az életéért küzdő közlekedési gárda otthonában.

A találkozót a rutinos élvonalbeli játékvezető, a debreceni Veizer Roland dirigálja, segítői Kövér Tamás és Kulcsár Judit lesznek.