Átalakult kerettel az átalakult Keleti csoportban

SONY DSC

Szombaton megkezdődik a 2017-18-as pontvadászat a harmadosztályú csapatok számára is. A tavalyi szezonban harmadik helyen végzett együttesünk idegenben, Gyöngyösön kezdi meg a küzdelemsorozatot. A rajt előtt vezetőedzőnket faggattuk …

Nem lehet azt állítani, hogy eseménytelenül telt volna a nyári uborkaszezon csapatunk számára.

– Való igaz, jókora változás történt a keretben – felelte érdeklődésünkre Gelei Károly. – A cél az volt, hogy olyan új csapat alapjait tegyük le, melynek nagy része kötődik a megyéhez. Sok játékos távozott, sok érkezett, ám hogy az újak mennyire tudják majd pótolni a régieket, az majd csak menet közben derül ki. Ami tény, az előző bajnokságban 63 gólt szereztünk, s ebből most 43-nak a szerzője elment. Nem csak a komplett támadórészleg, de még a védőként 5 találatig jutó középső védőnk is máshol folytatja pályafutását.

Mennyire sikerült beilleszteni az új játékosokat, mennyire van kész a nagy átalakulás után a csapat?

– Úgy gondolom, az újak gyorsan elfogadtatták magukat a keret régi tagjaival, ám ekkora változás után túlzás lenne azt állítani, hogy kész a csapat. Nem csak mi, hanem az egész Keleti csoport átalakult, hat új csapattal is találkozunk, így lehetetlen megtippelni az erőviszonyokat. Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni, minél előkelőbb helyen végezni a bajnokságban, de reálisan nézve a lehetőségeinket, valahol a középmezőny elején lehet a helyünk.

Tavasszal sok kritika érte csapatunkat a hazai eredmények miatt.

– Nem hiszem, hogy bárkinek a fejében is az fordult meg, pont hazai pályán nem akarunk nyerni. Míg ősszel szinte hiba nélkül hoztuk a jászberényi meccseket, addig a bajnokság második felében fordult a kocka, idegenben ment jobban. Bízom benne, sikerül visszatalálnunk a korábbi útra és ismét sok örömet szerzünk szurkolóinknak.