Arany-gól okozta a vesztünk …

Hétfőn délután első alkalommal rendeztük meg a JFC Öregfiúk Nemzetközi Tornáját. Nem titkoltan, hagyomány teremtő szándékkal hívtuk meg a baráti old boys csapatokat.

  • Idén tavasszal mi vendégeskedtünk a portugál első osztályú Gil Vincent FC-nél, s akkor jött az ötlet, hogy érdemes lenne nálunk is rendezni egy hasonló nagypályás tornát – tudtuk meg klubunk elnökétől, dr. Gottdiener Lajostól. – Az elképzelést most sikerült megvalósítanunk, a portugálok mellett a görög Rodosz szigetére való Veterani Afondont, valamint a debreceni öregfiúkat láttuk vendégül.

A 2×25 perces meccsekből álló minitorna elődöntőjének sorsolását úgy szervezték, hogy a magyar csapatok külföldi riválissal találkozzanak, így a Debrecen a portugálokkal, a JFC pedig  a görögökkel küzdhetett meg a fináléba kerülésért. Nos a hajdúságiak ugyan úgy 3-1-re nyertek, mint a vezetőedzőnket, Német Gyulát is soraiban tudó berényi gárda.

A 3. helyért megrendezett összecsapáson a Gil Vincente diadalmaskodott, így a Veterani együttese szorult le a képzeletbeli dobogóról. A döntőben aztán küzdelmes meccsen, a JFC-nél dolgozó, ám ezúttal a Debrecent erősítő Arany László góljával 1-0-ra a hajdúságiak nyertek, megelőzve ezzel a JFC-t.

Csapatunk színeiben olyan ismert, régi berényi futballisták kaptak többek között helyet, mint Lukácsi Lóri, Szántai Attila, Juhász Tibi, Német Gyula, Gulyás Laci, Eszes Gyuri vagy éppen Szabó Sanyi.

Folytatás 2020-ban …

Fotó:

berenyfoci