Amikor gólt rúgtunk, mindig szereztünk pontot

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának őszi zárása után sorra születnek a különböző kimutatások. Az egyik, a szurkolók által leginkább figyelemmel kísért külön versengés a leggólveszélyesebb játékosok között zajlik.

Nos Keleten a listavezető Kazincbarcika támadója, Farkas János és az RKSK fiatalja, Kokenszky Norbert viszi a prímet. Ők kerek egyes gólátlagot produkáltak a legjátszott 18 mérkőzésen, s ez mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. A monori Urbán Gábor (14), a salgótarjáni Lukács Raymond (13) és a diósgyőri Boros Gábor (11) tudta még magát tíz gól fölé tornázni.

Nincs oka az elégedetlenségre csapatunk házi gólkirályának, Hamar Ádámnak sem, hiszen közel kétéves kihagyás után, lemaradását napról napra pótolva, végül nyolc találatig jutott. Igazából a tizenkettedik fordulótól kezdve lendült bele, s az utolsó hét meccsen hat gólt szerzett.

Különösen dicséretes Hevesi-Tóth Tamás öt gólja, hiszen mindezt úgy érte el, hogy középső védőként lényegesen ritkábban jut el az ellenfelek kapujáig. Thomas Prasler formája ugyan még meccsen belül is többször ingadozott, de így is ötször beköszönt

A házi góllövő-lista állása – 8: Hamar Ádám, 5: Hevesi-Tóth Tamás, Thomas Prasler, 3: Birtalan János, Bojtor László, Herczeg László, 2: Ludasi Martin, Mile Krisztián, Nyárasdi Zsombor, 1: Bálint Artúr, Szanyi Krisztián, Tisza Kálmán.

Csapatunk összesen 36 gólt szerzett – ezzel a Kazincbarcika és az RKSK mögött a harmadik legeredményesebb a mezőnyben -, s ezeken tizenkét játékosunk osztozott. Mindössze három alkalommal úszták meg ellenfeleink – MTK II, Hajdúböszörmény, Kazincbarcika – kapott gól nélkül, amikor pedig a kapuba találtunk, soha nem kaptunk ki.