Amikor a győzelem mindennél fontosabb

Akadnak egy futballista életében olyan meccsek, amikor egy győzelem elérése mindennél fontosabb. Nem számít milyen játékkal, nem számít milyen különbséggel éri el. Az sem számít, hogy a labda alig halad át a gólvonal, miként az is mindegy, hogy ki szerezte a csapatból és természetesen az is sokad rangú kérdés, hogy csupán a meccs végét jelző játékvezetői sípszó előtt néhány másodperccel születik. A lényeg a GYŐZELEM. Így csupa nagy betűvel.

Mert az a három pont éltetheti tovább a reményeket. Mert az a győzelem adhatja vissza az elveszett önbizalmat. Mert az a győzelem egy új sikerszéria kezdete lehet …

Nos, csapatunk valami ilyen meccset játszott vasárnap délután a kis-MTK ellen. Nem számított, hogy a mindenkire veszélyes “fakót” az NB I-es keretből erősítették meg – Korozmán Kevin, Varga Szabolcs -, nem számított, hogy hazai pályán sem tudtuk legyőzni az ősszel (0-0), nem számított, hogy egy hete fájó pofont kaptunk egy gyengébbnek vélt ellenféltől, s hogy most idegenben léptünk pályára, miként az sem számított, hogy vendéglátónk háromszor is bevette kapunkat. Egy valami számított: nekünk (minimum) eggyel több gólt kellett szereznünk vendéglátónknál!

Megtettük! Nem számít, hogy mind a négyet Hamar Ádám szerezte – természetesen külön is jár a gratuláció érte -, nem számít, hogy a második félidőben kétgólos előnyt tékozoltunk el, s az sem számít, hogy a 93. percben(!) lőttük az utolsót.

Egy valami számít: NYERTÜNK! És ez most tényleg mindennél fontosabb volt …