Akarattal pótolják a hiányosságokat

Négy forduló ment le a harmadosztályú labdarúgó bajnokság őszi idényéből. Csapatunk két győzelemmel, egy, egy döntetlennel, illetve vereséggel, hét ponttal áll a táblázaton. Sok vagy kevés, elégedett vagy elégedetlen az eredményekkel, tettük fel a kérdést vezetőedzőnknek.

Véleményem szerint egyelőre nagyon a bajnokság elején járunk, hogy komolyabb értékelésbe belemenjünk, de azért mindenképpen biztatónak tartom a szereplésünket – felelte érdeklődésünkre Gelei Károly. – Ami tény, nyáron nagy átalakuláson ment át a gárda, az idei keretünk teljesen más összetételű, mint volt a tavalyi. Nagy részt Szolnok megyéhez kötődő játékosokat igazoltunk. A legutóbbi meccsen a tizenhárom pályára lépő futballistából például már tíznek volt, illetve van valamilyen kapcsolata a régióval, csupán Lukács Ricsi, Sorecz Jani, illetve a közelmúltban szerződtetett Nagy Ricsi volt “idegen”.

Nem lehet(ett) egyszerű ennyi új fiúval neki vágni a bajnokságnak …

Új csapatot építünk és ez mindig rizikóval jár. Ezzel tisztában voltunk mindannyian, így nem is határoztunk meg pontos célkitűzést. Szeretnénk minél jobban szerepelni, szeretnénk minél közelebb lenni az elejéhez, de ennyi és nem több. Úgy tűnik, összetartó, jó társaság formálódik az öltözőben, mely küzdőszellemével, akaraterejével pótolja hiányosságait. Bár a rajtunk nem sikerült rosszul, helyén kezeljük az eredményeket. Nehéz szezon elé nézünk, hiszen nagyon kiegyenlített a mezőny, de azt ígérhetem, minden meccsen csúszni, mászni fogunk a sikerért.

Ne kiabáljuk el, de mintha más hangulatú meccseket játszanánk …

Nem született még olyan futballista, aki azt mondaná, nem számít, hogy szurkolnak-e avagy sem a nézőtéren helyet foglalók. Nagyon örülünk annak, hogy közönségünk a jelek szerint elfogadta formálódó csapatunkat. Hogy le tudtuk győzni a Tiszafüredet és a Balassagyarmatot az szurkolóink érdeme is. Bízunk benne, segítségükkel még sok örömet szerzünk nekik.

Evés közben jön meg az étvágy?

Na éppen erről beszéltem az előbb. Nem szeretnénk abba a hibába beleesni, ami a magyar futballtörténelemben oly sokszor megtörtént: két győzelem után már bajnoki címről álmodozunk, két vereség után pedig azonnal temetjük a csapatot. Megpróbálunk felépíteni egy olyan együttest, mely egy idő után komolyabb célokat is kitűzhet maga elé, ám jelenleg még nagyon az út elején járunk. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk a hét végi meccsre, idegenben is szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Az akaratunkon nem fog múlni!

Csapatunk szombaton 16.30-kor, a szezont feljutási reményekkel kezdő, ám a rajton beragadó, első győzelmét éppen a legutóbbi fordulóban megszerző – a kis-MTK-t győzte le – Tiszaújváros vendége lesz.