A védekezés a futball alapja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idei utolsó bajnoki találkozóján kiütéses győzelmet aratott csapatunk a két évvel ezelőtt még a másodosztályban szereplő Cigánd gárdája ellen. A három ponton, a négy gólos sikeren túl az is örömmel töltheti el szurkolóinkat (is), hogy a Sényő elleni összecsapást követően, zsinórban a második találkozón maradt érintetlen Miski Zoltán hálója. Márpedig erre korábban nem volt példa a 2018-19-es bajnokságban. Sőt, az első tizennégy találkozón összesen háromszor – Gyöngyös, Putnok, DVTK II – maradt érintetlen a hálónk.

  • Csapatom nyolc meccsét láttam felvételről, s ebből egyértelművé vált számomra, hogy változtatni kell védekezésünkön – felelte honlapunk érdeklődésére újdonsült vezető edzőnk, Huszák Géza. – A futball, de mondhatnám valamennyi csapatjáték alapja a védekezés. Ha az rendben van, ha nem kapsz gólt, már biztos a pontszerzés. Egy hete dolgozunk együtt a játékosokkal, így nagy változtatást nem hajthattunk végre, “csupán” igyekeztünk szervezettebb tenni visszafelé való játékunkat. Örülök, hogy ez sikerült, s két meccsen egyetlen gólt sem kaptunk.

Beszéljünk egy kicsit a Cigánd elleni összecsapásról.

  • Tudom, hogy a Cigánd sereghajtóként várja a tavaszi folytatást, de mezőnyben egyáltalán nem futballoztak rosszul, csupán a gólszerzéssel állnak hadilábon. Ellenünk is tulajdonképpen egyetlen lehetőségük volt 2-0-nál, de Szanyi Krisztián szépen mentett. De hogy a saját csapatunkról is beszéljek: frissek, motiváltak voltak a srácok. Előre játékunkat eddig is sem érhette kritika, most azonban védekezésünk is szigorúbb volt, jól lezártuk a területeket. Jól játszottunk, szép gólokat rúgtunk, megérdemelten nyertünk.

Még mielőtt sokan legyintenének, hogy a sereghajtónak rúgtunk négy gólt, álljon itt emlékeztetőül: a szeptemberi Magyar Kupa-meccsen a Vidi (Husztival, Vinicius-szal, Pátkaival, Negoval, Scsepoviccsal, Hodzic-csal, Milanovval a soraiban) csak 2-0-ra nyert a Cigánd ellen.