A Szolnokot nem kell bemutatni

Vasárnap délután a táblázaton egy ponttal előttünk álló, listavezető Szolnoki MÁV együttesét fogadjuk bajnoki mérkőzésen. A megyei rangadó egyben a tavasz mérkőzése is, hiszen győzelmünk esetén a tabella első helyére ugrunk, a vereségünk viszont azt jelentené, hogy 4 pontos hátrányba kerülünk riválisunkkal szemben.

A Szolnoki MÁV gárdáját nem kell bemutatni egyetlen szurkolónknak sem. Mindenki tisztában van a Tisza-parti klub múltjával, történelmével, s azzal is, hogy 2018 nyarán óriási meglepetésre búcsúzott a másodosztálytól. Célja nem is lehet más, mint az azonnali visszakerülés kiharcolása. A kék-fehérek az őszi idényben hírnevükhöz méltón szerepeltek, s úgy tűnt, esélyt sem adnak üldözőiknek. Tavasszal viszont homok került a gépezetébe, s miközben csapatunk sorra nyerte a meccseit, a listavezető nem várt vereségekbe futott bele. A harmadik “zakó”, a füzesgyarmati 5-1 aztán Tóth Tibor vezetőedző állásába került. Helyét az egykori válogatott futballista, volt megbízott szövetségi kapitány, Csábi József vette át, akinek irányításával az Eger, illetve a DEAC ellen is begyűjtötte a három pontot a gárda.

A kék-fehérek keretében – bármekkora változáson is ment át tavaly nyáron – több, komoly múlttal rendelkező futballista is található. A góllövő-listát 20 találattal vezető Simon Attila paksi színekben az élvonalban is volt gólkirály. Nagy Olivér már 2006-ban bemutatkozott az NB I-ben az Újpest játékosaként, majd megfordult Pécsett, Pakson, a Haladásban, Soroksáron és Gyirmóton is. A Puskás Akadémiánál nevelkedett – 2013-ban az NB II-ben bajnoki címet is szerzett színeiben -, majd Siófokon is futballozott Papp Szilárd. A kapus Molnár F. Tamás éveket töltött a Szeged, illetve Kisvárda színeiben a profiligában. Tisza Kálmán Honvéd, Cegléd, Jászberény vargabetű után tért vissza a MÁV-hoz, Tóth Benjamin a Haladástól, Szabó Richárd pedig Pécsről tette át a székhelyét a Tisza-partjára.

Az együttes eredményessége egyértelműen Simon Attila játékán múlik. Amennyiben őt sikerül semlegesíteni, távol tartani kapunktól, jó esélyünk lehet a sikerre. Az ősszel nyolcan percet emberhátrányban játszva – Miski Zoltánt már a tizedik percben kiállította Nagy Róbert  játékvezető – 1-0-ás vereséget szenvedtünk a Tiszaligetben.

Most elérkezett a visszavágás ideje …