A szív, az akarat diadala volt

Zsinórban hét meccset nyerni, sehol, még a legamatőrebb kispályás vagy éppen gombfoci bajnokságban sem egyszerű. Csapatunk azonban véghez vitte ezt a bravúrt! Vasárnap, az Eger elleni 3-2-es győzelemmel talán sikerült átlépnünk az árnyékunkat …

  • Sorozatos sikereink, illetve ellenlábasaink botlásai következtében a teher egyre nő csapatunkon, mégis vettük az újabb akadályt. Úgy gondolom, ez mindennél többet mond együttesünk erejéről – vélekedett vezetőedzőnk, Huszák Géza. – A hirtelen jött nagy meleg, a győzelmi kényszer ugyan meglátszott játékunkon, nem voltunk elég frissek, ennek ellenére megérdemelten gyűjtöttük be az újabb három pontot.

Jól kezdtük a meccset …

  • Valóban, gyorsan meg is szereztük a vezetést, ám ezúttal nem rúgtuk rá az ilyenkor szükséges második gólt. Aztán negyedóra elteltével kaptunk egy olyan találatot melyet szabálytalanság miatt tíz esetből kilencszer visszafújnak a játékvezetők, majd Hevesi-Tóth Tamást birkózta le véleményem szerint szabálytalanul Gresó a tizenhatoson belül, s máris az Eger vezetett. Ekkor elvesztettük a fonalat, idegeskedtünk, reklamáltunk, nem a játékkal foglalkoztunk, így nem véletlen, hogy hátránnyal vonultunk pihenőre.

Titok, hogy mi hangzott el az öltözőben a szünetben?

  • farekIgyekeztem megnyugtatni a játékosokat. Tudatosítottam bennük, hogy ha idegből futballoznak, ki fogunk kapni. Nekünk játékban kell felülmúlni az egrieket. Szerencsére hatott a mondandóm, a térfélcserét követően gyorsan egyenlítettünk, a hajrá kezdetén pedig egy élményszámba menő dupla kényszerítő után Sándor Sztyopa megszerezte a győztes gólt is. A korábbi meccsekkel ellentétben most óvatosabbak voltunk az utolsó percekben, vigyáztunk az eredményre, de ez belefért, Miski Zolinak nem akadt védeni valója a második 45 percben. Nem játszottunk jól, ezúttal nem akadt kiemelkedő teljesítmény a csapatban. Ez a siker a szív, az akarat diadala volt, s megint tettünk egy apró lépést álmaink megvalósulása felé.

Csapatunk a hét végén a sereghajtó Salgótarján vendége lesz.