A szezon meglepetés-csapatát fogadjuk

A hét végén az őszi idény utolsó bajnoki fordulójára kerül sor a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban, a jövő héten már a tavaszról előrehozott első játéknap mérkőzéseit rendezi meg az MLSZ.  Csapatunk a szezon meglepetés-csapatát fogadja vasárnap 13 órakor Jászberényben.

Az Erzsébeti SMTK legénysége az előző pontvadászatban csak vért izzadva, a hajrában tudta kiharcolni a bent maradást az NB III-ban. Jó tavaszi szereplésüknek köszönhetően sikerült végül öt ponttal megelőzni a legjobb kieső kis-Debrecent. Aztán idén nyáron Turi Zoltán vezetőedző “gatyába rázta” keretét. Több meghatározó játékost szerződtetve a XX. kerületbe – Soós Bence (Sopron), Pölöskei Péter (Dunaújváros, Igor Nicsenko (SC Ernsthofen, Ausztria) -, gyorsan ütőképes együttest kovácsolt a régi és új játékosokból.

Igor Nicsenko neve nem véletlenül cseng ismerősen szurkolóinknak: a 25 éves támadó a 2015-16-os szezont Jászberényben töltötte és huszonkilenc mérkőzésen tíz gólt szerzett. Idén tíz meccsen lépett pályára az ESMTK színeiben, de gólt még nem szerzett.

Jelenleg a vesztett pontok tekintetében – a listavezető Monor mögött – a második helyen áll a fővárosi gárda. Mindössze két találkozón nem sikerült pontot szereznie: még a második fordulóban Tállyán, majd szeptember végén, Salgótarjánban szenvedett vereséget, azóta viszont négy győzelmet és két döntetlent ért el. Egyedüli csapatként a mezőnyből, kapott gól nélkül úszta meg a monori vendégszereplést!

Legutóbbi mérkőzése elmaradt, ugyanis soros ellenfeléből, a kis-MTK keretéből többen is a korosztályos válogatottakkal szerepeltek nemzetközi találkozókon, s emiatt az MLSZ november 29-re halasztotta az összecsapást.