A szezon legnehezebb meccse jön

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A huszonkettedik forduló mérkőzéseit rendezik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában vasárnap délután. Csapatunk idegenben, Salgótarjánban lép pályára.

Bármilyen furán is hangzik, a sereghajtó otthonában a tavaszi szezon legnehezebb mérkőzése vár csapatunkra. Ugyan minden együttesünk sikere mellett szól – közel négyszer annyi meccset nyertünk, több, mint kétszer annyi gólt rúgtunk, fele annyit kaptunk mint vendéglátónk -, az a lelki teher, mely játékosaink vállát nyomja, akár bénítólag is hathat. Hogy milyen nehézséggel kell az ellenfél játékosain kívül megbirkózniuk Ludasi Martinéknak?

Hét meccset nyertek zsinórban: márpedig minden sorozat megszakad egyszer, azaz a nyolcadik begyűjtéséhez bravúrra lesz szükség.

Már csak egyetlen pontra állnak a hőn áhított első helytől: miközben ők a sereghajtó otthonában lépnek pályára, a listavezető a remek formában lévő, negyedik helyen tanyázó Füzesgyarmatnál vendégeskedik, azaz akár az élre is ugorhatnak a fordulót követően.

A Salgótarján az életéért küzd: a nógrádi gárda helyzete 16. helye ellenére sem reménytelen, hiszen lemaradása mindössze három pont a bent maradóhoz képest.

A Stécé képes a bravúrra: döntetlenre végzett Szolnokon és az ESMTK otthonában is, azaz a jobb csapatok ellen képes meglepetésre.

Ezen “apróságok” leküzdése pedig cseppet sem könnyű feladat. Játékosaink azonban az elmúlt hetekben bebizonyították, nem csak futballtudásuk van meg egy kimagasló eredmény eléréséhez, hanem mentálisan is kellően erősek, hogy valóra váltsák álmaikat.

Nem lesz tehát egyszerű feladat Salgótarjánból haza hozni a három pontot, de más cél nem is lebeghet a szemünk előtt, mint hétről a nyolcra jutni …