A sikernél nincs jobb csapatépítő recept

Cigándon nem sok csapat fog nyerni a bajnokság során. Nekünk már sikerült … A bajnoki nyitányon remek teljesítményt nyújtva csapatunk haza hozta a három pontot a szabolcsi városból.

Az első perctől kezdve jól játszottunk, de elhibáztuk két ordító ziccerünket, s a futball örök igazsága ismét érvényesült, a hazaiak góllal büntettek érte – elevenítette fel a hét végi összecsapást vezetőedzőnk, Arany László. – Hátrányunk tudatában sem éreztem azonban, hogy baj lehet, hiszen többet volt nálunk a labda, s újabb helyzeteket dolgoztunk.

Mikor érezte azt, hogy nem csak egyenlíthetünk, hanem akár nyerhetünk is?

A szünet után átálltunk három csatáros játékra, s ennek köszönhetően gyorsan egyenlítettünk. Sok idő volt még hátra, így a győzelemért hajtottunk a folytatásban. Külön örömünkre szolgál, hogy jól szálltak be a cseréink is, Bálint Artúr például döntő érdemeket szerzett a tizenegyes kiharcolásával a sikerben. De nem szeretnék senki sem kiemelni, a győzelmünk a csapat diadala volt.

Már az első meccsen érezhető volt, hogy hosszabb a kispadunk …

Tavasszal komoly bajban voltunk, akadt, hogy sérülések, eltiltások miatt csak három játékos ült a kispadon egyes bajnoki meccseken. A nyáron ezen is szerettünk volna változtatni. Igazolásainknak köszönhetően most mind mennyiségileg, mind minőségileg többen vagyunk. Ludasi Martin például most még a keretbe sem tudott bekerülni annak köszönhetően, hogy később csatlakozott be a felkészülésbe. Most óriási a harc a csapatba kerülésért, de ahogy mondják, a győzelemnél nem létezik jobb csapatépítő recept.

Cigánd után újabb idegenbeli meccs vár ránk …

A vasárnapi győzelemnek akkor lesz igazán értéke, ha a Gyöngyös, majd a Tállya ellen is sikeresek leszünk.

Csapatunk a hét végén a Gyöngyös vendégeként lép pályára a bajnokság második fordulójában.