A legjobb védelem a legjobb támadósor ellen

Nem csak az elfogult szurkolók, de a futball szakemberek számára is érdekesnek ígérkezik a szombaton 13.30-kor kezdődő Jászberényi FC-RKSK rangadó. A legkevesebb gólt kapó gárda fogadja a legtöbbször kapuba találó együttest.

  • Nehéz meccs vár ránk holnap, de úgy érzem, jó formában vagyunk, nyugodtan készülődhetünk az összecsapásra – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk kapitánya, Mile Krisztián. – Utolsó hét meccsünkből hatot megnyertünk, egyszer döntetlenre végeztünk, s a 630 perc alatt mindössze két gólt kaptunk. Ilyen eredménysor után talán érthető, ha bizakodva várjuk a találkozót.

Mile Krisztián 2015 nyarán érkezett csapatunkhoz, részese volt a tavalyi nyolcadik helyezésnek, így van összehasonlítási alapja, miben is más mostani keretünk.

  • Egyrészt minőségi játékosok érkeztek júliusban, másrészt gyorsan sikerült olyan csapategységet összekovácsolnunk, mely alapja a jó szereplésnek. Tavaly túl sok rutintalan futballistánk volt, most sikerült eltalálni az idősebb és fiatalabb játékosok arányát a keretben. Mindenki beállt a sorba, s mivel mindenki játszani szeretne, az edzéseken is keményen odatesszük magunkat. Ez pedig egyértelműen visszaköszön a fejlődésben.

Az NB III-ban minden nyáron változik a csoportok beosztása. Milyen a mostani Keleti csoport?

  • Tavaly a Nyíregyháza és a Cegléd kimagaslott a mezőnyből. Most viszont nagyon sok az egyforma képességű csapat, bárki, bárki ellen nyerhet. A kiegyensúlyozottság viszont aranyat érhet. Tavaly is voltak bravúrjaink, de sajnos számtalanszor belefutottunk váratlan vereségbe. Csak példaként említem: idén három riválisunkat (Tiszaújváros, Putnok, Monor) legyőztük 1-0-ra, és a mezőny hátsó régiójában tanyázók ellen sem botlottunk. Ugyanakkor tavaly 25 pontot(!) hullajtottunk el olyan gárdák ellen, melyek mögöttünk álltak a táblázaton.

Holnap újabb rangadó vár ránk. Mire számíthatnak szurkolóink az RKSK ellen?

  • Akár úgy is felvezethetnénk a meccset, hogy a legmasszívabb védelem a leggólerősebb támadósorral találkozik. Amennyiben képesek leszünk mára megszokottá vált fegyelmezett, stabil játékunkat hozni, nyerni fogunk. Biztos vagyok ugyanis benne, hogy támadóink is legalább egyszer beveszik a fővárosiak kapuját. És még egy megjegyzés: jó lenne, ha minél többen kijönnének a találkozóra és szurkolásukkal segítenék csapatunkat. Nyerni akarunk (és fogunk is), de minden csapat életében előfordulnak hullámvölgyek, amikor nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy azt szeretnénk. Ilyenkor kell különösen, hogy érezzük mi játékosok, szurkolóink ott állnak a hátunk mögött és buzdításukkal átlendítenek minket a holtponton. Kérek tehát minden Jászberény érzelmű sportbarátot, jöjjön ki holnap a meccsre és segítsen csapatunknak az újabb győzelem elérésében.

Az RKSK elleni rangadó szombaton 13.30-kor kezdődik.