A kupameccs hatása …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mint köztudott, csapatunk vasárnap fájdalmas vereséget szenvedett „hazai” pályán a Nyírbátor gárdája ellen. Ez az 1-2 különösen annak fényében volt váratlan, hogy néhány nappal korábban a 2017-es magyar bajnok Honvéd elleni kupameccsen mindenki elismerését kivívta együttesünk.  Az akkori 0-1, illetve a mutatott játék után még a legkritikusabb jászberényi drukkerek is megtapsolták játékosainkat.

Aki egy kicsit is ismeri a „kis csapatok” lélektanát, biztos volt benne, három nappal később lehetetlen lesz megismételni  az akkori teljesítményt, még akkor is, ha egy, az élvonalbeli alakulatnál lényegesen gyengébb játékerőt képviselő együttessel találkozunk. A nagy kérdés csupán az volt, hogy a tompább játék elég lesz-e a remélt győzelem kivívásához vagy „megisszuk” a levét a szerdai erőn felüli helytállásnak.

Nos, mint kiderült, nem volt elég. Játékosaink akartak, hajtottak – akik látták az összecsapást, megerősíthetik mindezt -, ám nem voltak eléggé „kihegyezve”, a koncentráció haloványabb volt, az utolsó passzokba több hiba csúszott és kimaradtak a ziccerek. Nem öröm a vereség, de nem történt helyrehozhatatlan tragédia. Vasárnap máris itt a javítási lehetőség.

Na az ESMTK elleni rangadón viszont már nem szabad kikapni …