A következő szezonra is áthúzódó eltiltással büntették fiatal védőnket

A legutóbbi bajnoki fordulóban, a Diósgyőr II ellen megrendezett mérkőzésünk második félideje meglehetősen paprikásra sikeredett. A 61. percben, egy szabálytalanságot követően “összeugrott” a két csapat, s csak nehezen sikerült lecsillapítani a kedélyeket.

Bálint Attila játékvezető a szabálytalanságot elkövető Patócs Richárdot sárga lapos figyelmeztetésben részesítette, majd egy, egy piros lapot mutatott fel a két együttes “legharciasabb” játékosának. Csapatunk 23 éves védője, Kis Balázs, valamint a borsodiak 20 éves hátvédje, Tucsa Róbert számára nem ért véget a vasárnapi összecsapás a pályán, a fegyelmi bizottság hétközi tárgyalásán került csak pont “találkozójukra”. Az fb kivizsgálva a történteket Kis Balázst “mert  amikor a labda nem volt játékban megütötte ellenfelét, majd levonulás közben a vendég szurkolókkal sportszerűtlenül viselkedett” 5, azaz öt bajnoki mérkőzésre eltiltotta. Nem járt sokkal jobban ellenfele sem, Tucsa Róbert “mert amikor a labda nem volt játékban megütötte ellenfelét” 4, azaz négy bajnoki találkozóra szóló eltiltással sújtotta.

Mindez egyben azt is jelenti, Kis Balázs nem csak az idei bajnokságból hátralévő három mérkőzésen – Tállya, DEAC, ESMTK -, hanem a következő szezon első két találkozóján sem léphet pályára.