A kapusok hozták magukat az ősszel …

Véget ért a 2019-2020-as harmadosztályú bajnokság őszi idénye. Nyáron átalakult csapatunk egészen az utolsó játéknapig harcban volt a dobogóért, végül a Gyöngyös elleni döntetlennek köszönhetően – pedig 2-0-ra vezettünk – kettő ponttal elmaradva a harmadik Cegléd mögött várhatja a folytatást. Év végi értékelésünk első részében kapusedzőnket, Juhász Tibort faggattuk tanítványai teljesítményéről.

Az újdonság erejével hatott számomra az elmúlt szezon, hiszen tíz éven keresztül az utánpótlás korosztályú kapusokkal foglalkoztam a klubnál, s ez az első idényem a felnőttek között – kezdte értékelését a szurkolók által csak Vöriként emlegetett Juhász Tibor. – Három felnőtt kapus, valamint hetente egy alkalommal az U17-es gárda hálóőre dolgozott a kezem alatt az ősz folyamán. Nem lehet egy rossz szavam sem rájuk, mindannyian rendkívül tisztességesen végezték a munkát.

Sok szakember nem szereti a nyilvánosság előtt értékelni játékosai teljesítményét …

  • Nem hiszem, hogy bármit is titkolnom kellene, hiszen a szurkolók saját szemükkel győződhettek meg a meccseken, ki, miként teljesített. Egészen a nyitófordulóig nyílt volt a harc az első számú kapus pozíciójáért. Akkor rutinja miatt Miski Zoli mellett tettük le a voksunkat, s nem is csalódtunk. Kimondottan jól kezdte a szezont, a kis-Loki ellen például öt, hat olyan ziccert fogott meg, hogy akár súlyos vereséget is szenvedhettünk volna. A nyolcadik forduló után sajnos megsérült, kihagyott két bajnoki meccset. Jó átlagteljesítményt nyújtott, nem hiszem, hogy bármelyik pontvesztésért okolni lehetne. Menczeles Iván ugyan elfogadta, hogy csak második számú kapus, de nem törődött bele. Minden edzésen odatette magát, végig példamutatóan dolgozott. Két bajnoki meccsen állt a kapuba, ám nem volt szerencséje: csak döntetlenre végeztünk Balassagyarmaton, majd a Tiszaújváros ellen, a hosszabbításban kapott góllal elveszítettük veretlenségünket. A 18 éves Csutorka Márk a nyáron érkezett Jászberénybe, de ha sikerül megtartanunk, ő lehet a jövő kapusa. Tehetséges, ügyes fiatal, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy fejlődjön. Ő egyelőre az U19-ben védett. Csáki Marcell még csak 16 esztendős, de hetente egyszer a felnőtt kapusokkal együtt készült. Magas, jó felépítésű srác, szeret edzeni, rajta múlik, hogy mire viszi.

A negyedik legkevesebb gólt, szám szerint huszonkettőt kaptunk a tizenhét meccsen …

  • Ez nekem egy kicsit sok attól a csapattól, amelyik az élmezőny tagja. Úgy gondolom, hogy ez leginkább a középpályás védekezésünknek köszönhető, de ebbe nem akarok különösebben belemenni, ez már nem az én szakterületem.

A bajnokság tavaszi idénye március 8-án kezdődik.

Fotó:

berenyfoci