A Honvéd, az MTK és a Fradi is vinni gyerekeinket (interjú)

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Lukácsi Lóránt által vezetett U11-es csapatunk megnyerte az országos Kölyökliga küzdelmeit, az őszi, tavaszi rendszerű viadalt az első helyen fejezte be. Hogy gyerekeink miként értek a csúcsra, arról most faggattuk a szakvezetőt.

Igazából csak az érintett gyerekek szülei vannak tisztában azzal, hogyan is zajlik az Kölyökliga küzdelemsorozata.

– Évek óta megrendezik meg az országos viadalt, melyen a 10 és 11 éves korosztályok csapatai képviselik klubjaikat – kezdte beszámolóját Lukácsi Lóri. – A benevezett csapatokat külön keleti és nyugati régióba sorolják, ősszel zajlanak a területi körmérkőzések, majd tavasszal csoportonként a legjobbak kerülnek a főtáblára. A mérkőzések “félpályán”, 5×2 méteres kapukra zajlanak, a 6+1 fős csapatok kétszer 15 perces meccseket vívnak. A fordulókra tornarendszerben kerül sor, ilyenkor a gyerekek három, három mérkőzést vívnak. Igazából ezek a Kölyökliga legfontosabb ismérvei.

Csapatunk milyen ellenfelekkel találta magát szembe?

– A selejtezőt tíz győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel a harmadik helyen zártuk. A kecskeméti akadémia és a fővárosi Ikarus előzött meg minket, de például a Debreceni Labdarúgó Akadémia vagy éppen a Vasas Kubala Akadémia mögöttünk ért célba. A tavaszi felsőházba a 15 legjobb együttes került, s egy teljesen új pontvadászat kezdődött. Ekkor olyan élvonalbeli, nagy múltú klubok csapataival is találkoztunk, mint a Ferencváros vagy az MTK.

Hogy sikerült a tavasz?

– Röviden? Remekül. Az utolsó fordulónak úgy futottunk neki, ha a három meccsből négy pontot szerzünk, mi leszünk a bajnokok. Az csak hab a tortán, hogy az utolsó tornát itthon rendezhettük. A srácok nagyon odatették magukat, előbb legyőzték a Gloriettet, majd az Újpestet, s ezzel eldőlt, hogy az első helyen végzünk. Ezek után az utolsó meccsen már nem osztott, nem szerzott, hogy kikaptunk 2-1-re az Ikarustól.

A bajnoki címen túl, milyen az U11-es keret?

– Szerintem az utóbbi évtized legjobb korosztálya jött össze. Mindennél többet mond, hogy négy játékosunkért már most bejelentkezett a Honvéd, és a Fradi, illetve az MTK is nézett ki magának gyerekünket. Név szerint szándékosan nem akarok kiemelni senkit, hiszen a siker a csapat közös eredménye. A keret valamennyi tagja sokat dolgozott a bajnoki címért. A heti három edzés, az egy erőnléti tréning (edző: Panyi Csaba), valamint a hétvégi meccsek úgy érzem kellő alapot adnak ahhoz, hogy szép karriert érjenek el ezek a srácok.

Ha Lukácsi Lóri nem is nevesített meg senkit sem csapatából, azért büszkén sorolta a keret tagjait: Rácz Róbert (kapus), Bagi Ádám, Bathó Balázs, Béres Martin, Farkas Milán, Budai Bálint, Forgó Márk, Kiss Vince, Kövér Botond, Magyar Barnabás, Nagy László, Pikó Martin, Németh Ákos, Szappanos Péter, Bathó Edvin, Apáti Kristóf.

A gyerekeknek és edzőiknek honlapunk olvasói nevében is gratulálunk!