A Gyöngyösnek nincs vesztenivalója

A hét végén már a tizenhatodik forduló találkozóin lépnek pályára az NB III Keleti csoportjának csapatai. Együttesünk vendége a Gyöngyös gárdája lesz vasárnap kora délután.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a Német Gyula vezetőedző dirigálta csapatunk, ám éppen ez rejt magában komoly veszélyeket. A Gyöngyös gárdája jelenleg a 18. helyen tanyázik a táblázaton, a bent maradást jelentő helytől három ponttal lemaradva. Számára tehát minden meccsen égetően fontos a pontszerzés. Ugyanakkor nyugodtan léphet pályára Jászberényben, a papírforma alapján esélytelennek tűnik, ám ez az a tipikus találkozó, ahol csak nekünk van vesztenivalónk.

A Simon Antal vezette gyöngyösi együttes messze nem olyan gyenge, mint amit jelenlegi helyezése mutat, s ezt hullámzó teljesítménye támasztja alá leginkább. Az egyik héten sima vereséget szenved a szintén kiesés elől menekülő riválisától, a Hatvantól, majd a dobogón tanyázó Eger otthonából három gólt is szerezve képes pontot rabolni. Ami különösen óvatosságra kell, hogy intse csapatunkat, a zöld-fehérek éppen a mezőny első felében tanyázó együttesek ellen képesek a bravúrra: döntetlenre végeztek a fővárosban, a BVSC vendégeként és Eger kétszer is vezetve ikszeltek.

A gárda legismertebb játékosa a 33 éves Gohér Gergő, aki a Diósgyőr, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd színeiben éveket töltött az élvonalban.

A Gyöngyös elleni bajnoki találkozónk vasárnap 13.30-kor kezdődik Jászberényben.

Be the first to comment

Leave a Reply