A felelősség az enyém …

A múlt heti, Putnok elleni találkozón még csak beugró edzőként dirigálta csapatunkat Arany László, ám ezen a héten már teljes egészében az ő elképzelése szerint zajlott a munka.

– Igyekeztem sokat beszélgetni a játékosokkal, s levenni a vállukról a terhet, mondván az én felelősségem, hogy kit állítok a csapatba – elevenítette fel az elmúlt napok munkáját vezetőedzőnk. – Ha valaki rosszul teljesít, nem az elképzeléseknek megfelelően játszik, rajtam lehet számon kérni, hiszen én adtam neki lehetőséget. Próbálom megértetni mindenkivel, hogy futballozzon nyugodtan, ne idegeskedjen, ne görcsöljön a pályán.

Mire számíthatnak szurkolóink a vasárnapi, Nyírbátor elleni meccsen?

– Egyértelműen a győzelemért lépünk pályára. Végig irányítani akarjuk a meccset, az első percektől kezdve támadni fogunk. A héten sokat gyakoroltuk a különböző támadásvariációkat. A lényeg, hogy minél több helyzetet dolgozzunk ki, minél többet lőjünk kapura. Jó lenne gyorsan megszerezni a vezetést, hiszen az megnyugtatna mindenkit. Ugyanakkor nem felejtkezhetünk meg arról sem, hogy az ellenfélnek van egy Hornyák Marcellja, aki egymaga több gólt rúgott az ősszel, mint a teljes jászberényi csapat. Döntő lesz, miként sikerül megoldanunk a semlegesítését.

Nyilván más jellegű munkát végeztet a játékosokkal, mint elődje. Hogy látja, mennyire vevők az újra?

– Egy edzőváltás mindig plusz motivációt ad a játékosoknak, mindenki bizonyítani akar, így nincs okom a panaszra. Úgy látom, vevők az új dolgokra, egész héten nagy odaadással dolgoztak. Szanyi Krisztián kivételével nincs sérült játékosunk, Lékó Gergő eltiltása lejárt, így a legerősebb csapatot küldhetem a pályára.

A Nyírbátor elleni mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik Jászberényben.