A döntetlennel átvettük a vezetést a táblázaton

A labdarúgó NB III. keleti csoportjában a 14. forduló mérkőzésén lépett pályára szombaton délután csapatunk. A fővárosiak elleni rangadón vezetőedzőnk, Gelei Károly a Monoron győztes csapatnak szavazott bizalmat.
Jászberényi FC-Rákosmente KSK 1-1 (1-1)
Jászberény, néző, vezette: Sándor Csaba (Takács, Kulcsár)
JFC: Menczeles – Szanyi, Nyárasdi, Hevesi-Tóth, Birtalan – Mile – Prasler (László, 67.), Tisza, Ludasi, Bojtor – Hamar (Herczeg, 55.). Edző: Gelei Károly
RKSK: Hmelyovszki – Simita, Vattai, Balaskó, Szala – Farkas Z., Dóczi – Fitos, Bárányos, Sóron,  – Kokenszky (Lucz, 85.). Edző: Szűcs Lajos.
Gólszerzők: Hamar (6.), ill. Kokenszky (23.)
Jól kezdtük a mérkőzést, mezőnyfölényünk gyorsan góllá is érett. Vezetésünk birtokában sem állt vissza a csapatunk és Ludasi Martin akár növelhette is volna előnyünket, ám nagy ziccerben a jobb összekötő helyéről nem találta el a hosszú sarkot. A játékrész felénél ismét fiatal középpályásunk előtt kínálkozott gólszerzési lehetőség, ám lövés helyett cselezni akart és ez lett a vesztünk. A fővárosiak a labdaszerzést követően villámgyors kontrát vezettek, melynek végén Kokenszky Norbert bevette kapunkat. A folytatásban egyik csapat sem tudott fölényt kialakítani, így döntetlennel térhettünk pihenőre.
A második félidőt azonnal góllal kezdhettük volna, ám Hamar Ádám nem tudott túljárni a kapujából remekül kimozduló Hmelyovszki Tibor eszén. A kipattanó labdából még Bojtor László is vezetéshez juttathatta volna csapatunkat, de az ötös sarkánál elcselezte a ziccert. Ezt követően már ritkábban forogtak veszélyben a kapuk, s bár a látottak alapján az RKSK rászolgált az egy pontra, úgy végzett döntetlenre, hogy egyetlen helyzete sem volt a kilencven perc alatt.

A döntetlen egyben azt is jelenti, csapatunk átvette a vezetést a táblázaton, miután a Kazincbarcika vereséget szenvedett Putnok.

  • Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli – vélekedett a látottakról Gelei Károly a lefújást követően. – Úgy gondolom, értékes egy pontot szereztünk a mezőny egyik legjobb csapata ellen, ebben a meccsben sokkal több nem volt, annak ellenére, hogy több ziccerünk volt.