A borsodiak még pontot sem vesztettek otthon

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában a tizenötödik forduló mérkőzéseit rendezik meg szombaton kora délután. Listavezető csapatunk a bajnoki cím első számú várományosa, a Kazincbarcika otthonában lép pályára.

A borsodi alakulat jelenleg egyetlen ponttal lemaradva együttesünk mögött, a táblázat második helyén tanyázik, a legtöbb győzelemmel – szám szerint kilenccel -, illetve a második legtöbb szerzett góllal (27) büszkélkedhet. Hazai pályán különösen veszélyes a kék-sárga gárda: az őszi idényben hatszor fogadta vetélytársait, s valamennyi ellenfele vereséggel távozott. Koleszár György szakmai igazgató keretében több rutinos, magasabb osztály megjárt labdarúgó található. Kovács Péter, Engel Alex, Burics András, Odrobéna Péter, Faggyas Milán mellett Farkas János sem lehet ismeretlen szurkolóink számára, hiszen a gólerős támadó nem is olyan régen még csapatunkat erősítette.

Hogy szerencse vagy sem, holnap délután kiderül, a barcikai szakvezető nem számíthat egyik legjobb futballistájára, a játékmester Faggyas Milánra, aki legutóbb begyűjtötte ötödik sárga lapját. Sőt, kiesett a védelem oszlopa, Fekete Tamás is, akit a múlt heti, Putnok elleni rangadón kiállította a játékvezető.

Bár első helyünk ellenére sem mi vagyunk a rangadó esélyesei, amennyiben képesek leszünk hozni szokásos fegyelmezett, megbízható játékunkat, meglepetést okozhatunk. Az összecsapás szombaton 13.30-kor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője ifjabb Szilágyi Sándor lesz.