A bizalom él …

Kilenc felkészülési mérkőzésen van túl a március 8-i bajnoki rajtra készülő csapatunk. A hét végén 4-1-es vereséget szenvedtünk Taksonyban, de óva intünk bárkit, hogy előre temetni kezdje a gárdát.

Egy részt a korábbi hét sérült mellé a bemelegítés alatt csatlakozott Palcsó Martin is, így szinte alig talált tizenegy egészséges játékost vezetőedzőnk. Másrészt akadtak játékosok – különösen a védelemben -, akik korántsem saját posztjukon voltak kénytelenek futballozni. Német Gyula a találkozó előtt kérésünkre vázolta azt a tizenegyet, melyet megálmodott a diósgyőri bajnoki rajtra. Nos közülük öten sem álltak most rendelkezésére, azaz nyomaiban sem hasonlítható a szombati tizenegy a márciusra tervezett együttessel.

Ugyanakkor a látottak meggyőzték a szakmai stábot, illetve a gárdát idegenbe is elkísérő szurkolókat, hogy több olyan fiatal is bontogatja szárnyait, akik már tavasszal is helyet követelhetnek maguknak a csapatban, mi több, erősségei lehetnek az átalakult JFC-nek. Csutorka Márk most már sorozatban nyújt remek teljesítményt a kapuban, Micskó Martin rutinos társait “lepipálva” futballozik a jobb oldalon, Kovács Bence pedig valóban a jövő embere lehet. És akkor még nem beszéltünk az ezúttal sérülés miatt hiányzó, 16 éves Borbás Martinról, akit nem véletlenül szemelt ki magának a Honvéd akadémiája. Ezek a fiatalok a rutinos “öregek”, Szöllősi Ferenc, Ludasi Martin, Süttő Attila, Szemere Balázs, Pálinkás Gergő és a Szolnokról érkezett Ágoston Kristóf mellett teljesedhetnek majd ki igazán.

Nyilvánvaló, hogy a téli átalakulás után nem vár egyszerű szezon együttesünkre, de azért a középmezőnyben így is megvethetjük a lábunk. A bizalom él fiataljaink felé, a többi rajtuk múlik!